Dagje dierentuin Amersfoort met Lensbaby - edge 80, fotograaf, apeldoorn, kind, zwart-wit,

zaterdag 22 juni 2013

Met 2 van mijn kids ben ik naar de dierentuin geweest. Uiteraard met mijn camera. Meestal neem ik, als we weggaan, altijd maar 1 lens mee en fotografeer daar alles mee. Dit heeft voor mij 2 voordelen. Zo wordt ik uitgedaagd in mijn creativiteit én je leert de lens en al zijn mogelijkheden  helemaal kennen. Meestal is dat 1 van mijn lensbabies en deze keer is de keus gevallen op de Edge 80. Deze lens geeft namelijk een mooi tilt-shift effect; Een horizontale of verticale scherpte op 1 lijn.

Dieren fotograferen is fantastisch, net als kinderen. En soms ook best lastig. Ze zijn spontaan en onvoorspelbaar in  hun bewegingen en daarom een uitdaging om ze met een lensbaby op het juiste moment scherp in beeld te krijgen. Een Lensbaby stel je namelijk helemaal handmatig in. Dus zonder autofocus en automatische standen, iets waar ik sowieso al wars van ben. Aan het einde van de dag bleek dat ik toch mijn kinderen leuker vond om te fotograferen. Vandaar mijn bijnaam "Mamarazzi" ;)
Een reactie posten

Copyright © Willie Kers Photography
Design by Fearne