Lensbaby Edge 80

vrijdag 4 mei 2012

Afgelopen woensdag scheen het zonnetje heerlijk volop. Een uitgesproken dag om er met mijn kids en camera op pad te gaan. Nu heeft Apeldoorn prachtige plekken om te fotograferen met zijn bosrijke omgeving maar om het voor de kids ook leuk te houden in plaats van achter mama en alweer haar camera aan te hobbelen, zijn we naar de Apenheul gegaan. Dus op de fiets gestapt en maar liefst 5 minuten later liepen we tussen de apen. Alle 4 waren we uiteraard voorzien van een camera, want jong geleerd is oud gedaan ;-).

Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat de apen mij niet zo boeien. Die heb ik ondertussen na al die jaren inwoner van ons dorp op de veluwe te zijn, wel gezien. Dus fotografeer ik liever mijn eigen 3 apen. Het was even lastig want wij waren niet als enige op dit geweldige idee gekomen om een dagje naar de Apenheul te gaan. Gelukkig hebben we een seizoenskaart dus we kunnen nog vaker terug. Helaas dus geen apenplaatjes. Nou ja, een beetje dan :).

Fotografie
Het enige dat ik heb meegenomen is mijn camera, in dit geval mijn 5d mk II, en mijn lensbaby Edge 80. Het mooie aan de Edge 80 is dat je de voorzijde van de lens kunt uitschuiven om zo van dichtbij een scherpe foto te kunnen maken. Een macrofunctie dus.
Het lastige is dat je alles handmatig moet in- en scherpstellen. Er zit namelijk geen autofocus op de lens. Iets waar is sowieso al niet gecharmeerd van ben omdat ik toch liever zelf in de hand houd wat ik fotografeer. Hoewel de autofocus bij kidsfotografie vaak wel van pas komt.
Het was dus een uitdaging om een goede foto te maken op het juiste moment, scherp waar ik wil, én dat tussen drommen met dringende mensen in.
De foto's heb ik in lightroom omgezet in zwartwit om het wat krachtiger te maken.

Om te laten zien hoe prachtig de scherpte diepte is van de lensbaby heb ik één foto in kleur gelaten. Namelijk de foto waarop mijn jongste dochter mij een paardebloem geeft.

Ik heb zowel met diafragma F/5.6 als F4.0 gefotgrafeerd. Mijn iso staat standaard in daglicht op 200 omdat ik van een iets grovere korrel houd.

© Willie Kers - GlamourKidz Fotografie 2012

© Willie Kers - GlamourKidz Fotografie 2012

Net toen ik een foto wilde maken van mijn dochter sprong er een meisje voor. Eigenlijk vond ik dit wel een leuk moment vanwege het jurkje wat het meisje droeg. Dit gaf een beetje een dromerig effect aan de foto.

De prachtige scherpte-diepte van de Edge 80. Hierbij is de macrofunctie gebruikt.
Een reactie posten

Copyright © Willie Kers Photography
Design by Fearne