Waarom fotografeer jij?

woensdag 23 mei 2018

Image of three little sisters sitting in front of a tipi and playing during sunset by Willie Kers

Hoe heerlijk is het als je gewoon relaxed je ding kunt doen en je ideeen in je hoofd kunt omzetten in beelden! In het kader van "Doe vooral waar je blij van wordt en veel energie van krijgt", had ik gisterenavond 3 supermodelletjes voor mijn lens! Want wat krijg ik hier een energie van! Dat licht, die koppies en niet te vergeten de lieve mama Samantha die geduldig aan het wachten was in het licht van de ondergaande zon. Dat is iets waar ik elke dag naar uitkijk! 

Canon color fine art portrait of two little sisters posing in front of a camera during sunset by Willie Kers

Mijn wereld wordt zo mooi als ik door mijn zoeker kijk! Het voelt dan net alsof ik weer even terug ben in mijn jeugd en allemaal mooie sprookjesboeken aan het lezen ben. Of naar de schilderijen van Monet, Vermeer en Van Gogh in het huis van mijn opa aan het kijken ben. Want daar kon ik vroeger uren in verdwalen. Die zachte kleuren en magie van het penseel en de woorden in een boek.. En de heimelijke neiging om het schilderij of het boek in te stappen en daar mooie avonturen te beleven. 
Dat is de reden dat ik fotografeer. Dan kan ik de wereld omvormen zoals ik die vroeger zag én nog steeds zie! Vol met natuur, zachte kleuren, mooi licht en onbevangen blikken op de gezichten van de kinderen die een hele mooie toekomst voor zich hebben!
Sony A7RIII portrait of a beautiful little asian girl running through the fields during sunset by Willie Kers

En wat is de reden dat jij fotografeert? Wist je dat een foto niet iets vertelt over degene voor de camera? Maar juist over degene achter de camera? Hoe jij de wereld ziet, beleeft, voelt en ervaart? Graaf maar eens in je geheugen en denk weer eens terug aan waar je vroeger als kind door gefascineerd was en je uren in kon verdwalen. En vergelijk dit dan eens met de foto's die je maakt. 
Dan zal je zien dat er eigenlijk in het diepste van je wezen helemaal niet zo veranderd is. En is dat wel zo.. dan wordt het hoog tijd om weer te gaan doen waar je gelukkig van wordt. En het kind in jezelf weer naar boven te halen. 
Image of three little sisters sitting in front of a tipi and playing with each other during sunset by Willie Kers

"And above all, watch with glittering eyes the whole world around you because the greatest secrets are always hidden in the most unlikely places. Those who don't believe in magic will never find it." 
- Roald Dahl -

Canon color portrait of three little sisters in pink dresses sitting next to each other during sunset by Willie Kers

Canon color sunset portrait running with big red and white balloons through a field of gold by Willie KersEen reactie posten

Copyright © Willie Kers Photography
Design by Fearne